Klun

  1. Domov
  2. /
  3. Projekti

Slovenski design ShowRoom v Saudovi Arabiji 

Akronim projekta: SDSVSA

Konzorcij: prijavitelj Klun ambienti d.o.o. ter partnerja Robotina d.o.o. in HI-PO, d.o.o., Grosuplje

Trajanje: 1. 6. 2018 – 31. 10. 2019

Namen projekta je prodor na nov trg Saudove Arabije in pri tem pripraviti poslovni načrt, načrt trženja in obisk štirih (4) sejmov v Saudovi Arabiji za časa trajanja operacije, dodatno pa se bo najkasneje konec 2019, in sicer takoj po koncu operacije, postavil ShowRoom v mestu Riad. Slednje torej ni predmet financiranja iz tega razpisa, vendar gre za strateško odločitev zagotavljanja trajnosti projekta in s tem nenehno prisotnost slovenskega designa v Saudovi Arabiji, kar je nujno za nadaljnji uspeh na tem trgu.

Končni skupni cilj projekta (po koncu operacije) je torej ustanovitev ShowRoom-a v mestu Riad, kjer se bodo dolgoročno promovirali vsi produkti ter storitve partnerjev. Hkrati se bo vršilo zastopništvo priznanih slovenskih podjetij, ki bodo s svojimi komplementarnimi izdelki in storitvami želela prodreti na tuji trg. 

Rezultat: s projektom bomo prvi in s tem med bolj inovativnimi in prodornimi slovenskimi podjetji s področja pohištvenega inženiringa na arabskih tleh.

Vrednost celotnega projekta znaša 508.350,00 EUR, naložbo pa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer v vrednosti 228.675,00 EUR (www.eu-skladi.si).